KNSA

KNSA staat voor Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie. Deze organisatie zorgt ervoor dat de belangen van schietsportverenigingen worden behartigd, net zoals de schaatsbond dit doet voor schaatsers en de KNVB dit doet voor voetballers. Een lidmaatschap bij de KNSA is eigenlijk alleen mogelijk voor verenigingen. Zij dienen volledig rechtsbevoegd te zijn. Het is dus niet mogelijk om individueel lid te worden van de KNSA. Echter, zodra een sportschutter lid wordt van een schietvereniging die is aangesloten bij de KNSA, dan is deze schutter wel geregistreerd bij de Schietsport Associatie en valt deze onder de collectieve verzekering voor sportschutters (WA en Rechtsbijstand).

Senior of Junior schutter

Er zijn verschillende soorten schutters binnen de KNSA. Een sportschutter valt onder de Senior schutters, Junior Schutters A of B of C, of de gezinsschutters. Een Senior Schutter is boven de eenentwintig jaar, Junior A valt in de leeftijdscategorie 18-20, Junior B is iemand in de leeftijd van 15 t/m 17 en de Junior C klasse bestaat uit kinderen die jonger dan 15 zijn. Schutters dienen contributie te betalen bij tenminste één vereniging waarbij ze lid zijn. De sportschutter ontvangt dan het bondstijdschrift SchietSport en daarnaast ontvangt het lid een collectieve WA & Rechtsbijstand verzekering.

Shop

De KNSA biedt ook enkele zaken te koop aan op haar website. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een heuse KNSA vlag aan te schaffen, alsmede diverse kledingstukken zoals een stropdas met het KNSA embleem. Ook polo's en bodywarmers behoren tot de mogelijkheden. Verder is er een assortiment speldjes, emblemen en stickers te verkrijgen via de website. Wanneer u interesse heeft in een item van de KNSA shop, dan kunt u een kijkje nemen op de website.