Wapens

Tijdens het sportschieten wordt er, afhankelijk van de discipline, gebruik gemaakt van diverse verschillende wapens. Er zijn talloze wapens, en sommige zijn populairder bij sportschutters dan andere. Onderstaand zullen we de meest voorkomende en populaire wapens behandelen in de categorie handwapens.

Glock

De Glock is eigenlijk een verzamelnaam voor alle wapens die gemaakt worden door vuurwapen fabrikant Glock GmbH. De Glocks zijn zeer populair bij zowel het leger als bij schietsport beoefenaars. Het merk produceert momenteel meer dan 30 verschillende Glock pistolen. Glock's bekendste pistool is de Glock 17. Dit is het zeventiende patent van het bedrijf Glock GmbH, vandaar het nummer 17. Dit semi-automatische pistool schiet met 9mm kogels. Na de introductie van de Glock 17 zijn er veel verschillende varianten van het pistool uitgebracht. Maar liefst méér dan 30 stuks.

Desert Eagle

De Desert Eagle is een zeer nauwkeurig handwapen dat wordt gebouwd door IMI. Voorheen was het pistool alleen verkrijgbaar in twee varianten, namelijk de .357 en de .44 Magnum. Uiteindelijk kwam daar ook de .50 Action Express bij. Het pistool is zeer nauwkeurig, namelijk tot wel 200 meter. Dat maakt de Desert Eagle een favoriet bij veel schietsport beoefenaars. Tevens is het kaliber erg eenvoudig te veranderen door bijvoorbeeld de loop en het magazijn te veranderen. Dat is ook vrij uniek voor een dergelijk wapen.

Revolver

Een revolver is waarschijnlijk bekend uit het gevaarlijke 'spelletje' Russisch Roulette. De revolver beschikt namelijk over een cilinder waarin een aantal kogels kunnen worden gestopt. Meestal bestaat de cilinder uit zes kamers. Er zijn twee varianten revolvers: bij de ene variant dient de schutter elke keer de haan te spannen, waarna de trekker kan worden overgehaald en een schot kan worden afgevuurd. Er is ook een variant waarbij de trekker kan worden overgehaald, waarna de haan automatisch wordt gespannen en het schot vervolgens meteen wordt afgevuurd. Revolvers zijn ook bekend uit de oude western verhalen.
 

Artikelen

Veiligheid op de schietbaan

Categorie: Wapens / 03-06-2014 15:40

Veiligheid is iets dat hoog in het vaandel staat bij sportschieten. Dat is logisch, want een geweer of pistool kan veel schade aanrichten. Toch staat sport schieten te boeken als één van de veiligste sporten in Nederland. Er vallen nauwelijks tot geen gewonden doordat de veiligheidsregels overal erg goed worden nageleefd. Ook op

Lees meer...