Sportschieten

Sportschieten is een sport die extra aandacht verdient. Het is een sport die eigenlijk voor iedereen geschikt is, hoewel veel mensen hier anders over denken. Het is één van de veiligste sporten die in Nederland wordt beoefend, doordat er veel controle is en het reglement streng wordt nageleefd. Er zijn meer dan 40.000 geregistreerde sportschutters en dit aantal groeit elk jaar weer. Er zijn diverse verschillende disciplines, welke in één van de onderstaande artikelen behandeld zullen worden. Zo kan er geschoten worden met klein of groot kaliber, maar er is ook een kleiduiven klasse een klasse voor historische wapens.

Wat heb je nodig om sportschutter te worden

Allereerst is een groot concentratievermogen absoluut noodzakelijk om een goede of zelfs uitmuntende sportschutter te worden. Hoewel vaak anders wordt gedacht, is ook de algemene lichamelijke conditie belangrijk. Veelal moet je lang staan en daarbij je hele lichaam onder controle houden om vervolgens het doel te kunnen raken. Wanneer iemand over deze eigenschappen beschikt, dan heeft deze persoon het in zich om eventueel een topschutter te worden.

Recreatief en topsport

Ook sportschieten kan beoefend worden op diverse niveaus. Zo zijn er professionele teams die zelfs aan de Olympische spelen meedoen, maar het is ook mogelijk om recreatief te schieten. Eigenlijk is het op dit gebied gewoon vergelijkbaar met elke andere sport, bijvoorbeeld voetbal en volleybal. Het hoogste niveau dat bereikt kan worden, is het lidmaatschap aan een van de kernploegen van de KNSA, ofwel Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie.

Mocht u graag wedstrijden schieten, dan kan dat. Er worden jaarlijks voldoende wedstrijden georganiseerd, zowel voor recreatieve sportschutters als voor topsport / professionele sportschutters.

Artikelen

Olympisch sportschieten

Categorie: Sportschieten / 03-06-2014 14:31

Sportschieten is een sport die zelfs op de Olympische spelen wordt beoefend. De beste schutters ter wereld strijden elke vier jaar tijdens de Olympische zomerspelen voor een medaille. Er zijn veel disciplines die aan bod komen tijdens de wedstrijden. Mannen kunnen deelnemen aan de volgende disciplines: 10 meter luchtpistool, 25 meter snelvuur

Lees meer...

Diverse disciplines

Categorie: Sportschieten / 03-06-2014 14:01

Sportschieten is ingedeeld in diverse disciplines, waardoor er veel keuze is in wapens. Zo is er voor elk budget en elke persoon een geschikt wapen te vinden waarmee diegene sportschutter kan worden. Voor ongeveer elke klasse bestaan er kampioenschappen en wedstrijden, dus er zit indien gewenst altijd een wedstrijdelement in de sport.

Lees meer...